Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy nap roxfortban

2009.03.25

                                                                   Egy nap Roxfortban

- Harry! Harry!!! Ébredj már! Harry! Elkésünk! - kiabált Ron.

- Hm? Hogy mit mondtál? - kérdezte Harry még félálomban.

Majd hirtelen felriadt és szétnézett, hol is van. Látta maga előtt Dean /a szobatársa/ ágya fölé ragasztott számtalan sok focista képét /köztük volt egy olyan, amelyiken Backham egy focilabdát rúg éppen a hálóba/, látott egy szétszórt ágyat - ez volt Neville-é - és Ront, amint rá mered. Már megnyugodott, hogy a valóságban tudhatja magát.

- Azt mondtam, hogy ébredj, mert elkésünk. - mondta most már higgadtan Ron.

- Jó, kelek már. - suttogta Harry.

Azzal gyorsan felöltözött, magához vette könyveit és már rohantak is. Az első órájuk bájitaltan volt. Mindkettejük szívből utálta ezt az órát, de legfőképp Harry, méghozzá Piton miatt. Ez a tanár minden alkalmat megragadott arra, hogy szekálhassa Harryt. Még épphogy beértek, és leültek Hermione és Neville mellé.Piton belépett a hideg és nyirkos terembe - mivel egy pincében voltak - és már kezdte is a mondókáját, miután szokásához híven bevágta az ajtót.

- A mai órán egy különleges bájitalt fogunk elkészíteni. Már aki képes rá. - mondta gúnyosan és Harryre nézett. - A neve: Szíló...

Harry csak eddig hallotta, mert elmerült mélyen a gondolataiban. Egyébként sem volt túl sok kedve figyelni. Az óra a szokásos módon zajlott, a végén mindenki kivitte egy kis fiolában, amit sikerült összehoznia, majd kiléptek a tanteremből. Még mielőtt Harry elhagyhatta volna a termet, Piton megadta az utolsó döfést.

- Ejnye Potter! Jobb helyre is rakhattad volna a munkádat! Elégtelent kapsz! - Harry bájitala a földön hevert,mivel Piton "véletlenül" lelökte. Őt már nem érdekelte, csak minél hamarabb el akart jönni onnan. Így is tett.

Hármasban /Hermione,Ron,Harry/ elindultak reggelizni a nagyterembe. Menet közben Ginny is csatlakozott hozzájuk. Mivel bájitaltanon a mardekárosok is velük voltak, elkerülhetetlen volt a találkozás. Feltűnt a színen a nagyképű, nyálas Draco Malfoy, a kísérőivel együtt -mint mindig.Akárhányszor összefutottak vele, mindig volt valami undok beszólása, ígyhát most sem maradhatott el.

- Úgy látom a mocskos kis sárvérű, szánalmas,vörös, Weasley ivadék barátra talált. - mondta gúnyosan Malfoy.

- Szűnj már meg te álnok kígyó! - mondta mérgesen Ginny.

- Hagyd, nem érdemes vesződni vele. - mondta Hermione.

Ő már megszokta a folytonos sértegetéseket, de azért őt is bántotta a dolog. Beértek a nagyterembe és hozzáláttak enni, bár egyiküknek se volt valami nagy étvágya, kivéve Ront. Most egy különleges ételt, jobban mondva gyümölcsöt is ehettek. Ez a gyümölcs az eper volt. Ilyet valóban ritkán tálaltak a manók.

Közben beszélgettek:

- Tényleg Harry, mit álmodtál ma, mert reggel kiabáltál mielőtt felébresztettelek? - kérdezte Ron.

- Áh, semmi érdekeset, azt leszámítva hogy egy sivatagban üldözött egy oroszlán, de nem kapott el, mert pont akkor ébresztettél fel. - hazudta Harry, de valójában mindig egyetlen rémálma volt, amit egyenlőre nem osztott meg barátaival.

- Hé, a sivatagban élnek oroszlánok? - kérdezte nevetve Ron.

- Általában nem. - nevetett Harry is, és a szájába gyömöszölt egy epret.

Közben megérkeztek az ikrek is /Ron bátyjai/, és odasomfordáltak Ron háta mögé. Egy váratlan pillanatban kicserélték a sütijét. Ron mit sem sejtve befalta a tányéron lévő kaját. Pár másodpercen belül hirtelen felállt és akaratán kívül elkezdett táncolni /szteppelt =) /,és nem tudta abbahagyni. A többiek látták az ikrek merényletét, de nem szóltak neki és most jól szórakoztak. Fred és George már majd meg pukkadtak a röhögéstől, de a körülöttük lévő diákok sem szomorkodtak. Sőt!

- Mi a fene ez? - kérdezte lihegve Ron, mivel megállás nélkül szteppelt.

- Mérgezett süti! - mondták kórusban-fuldokolva az ikrek.

- Ezt még nagyon megbánjátok! - mérgelődött Ron.

- Nyugi, csak 5 perc az egész. - próbálta lenyugtatni Fred.

- Nem olyan vészes. - tette hozzá George.

- De azért nekünk jó muri! =) - röhögött tovább.

Miután abbamaradt a tánc, elindultak a következő óra helyszínére. Átváltoztatás-tanjuk volt Mcgalagonnyal. Az órán egy egeret kellett volna pohárrá változtatniuk. Ronnak nem ment túlzottan ez a varázslás.Első próbálkozásra nem történt semmi, másodikra pedig úgy nézett ki az egere, mint Mickey Egér.=) A többi órán egy csomó házit adtak fel nekik.

Felmentek a klubhelyiségbe, hogy minél hamarabb nekiláthassanak. Ötig megírták a temérdek házit, amit kaptak. Addig készen kellett lenniük - legalábbis Ronnak és Harrynek mert kvidicsezdés volt aznap.

Ron és Harry lementek a pályára, majd végighallgatták a csapatkapitány unalmas és fárasztó beszédjét, ezután kezdődhetett a játék. Jó formában voltak, így legalább értelme volt az edzésnek. Az idő is tökéletes volt hozzá, közben Hermione és Ginny is lejöttek, hogy megnézzék a fiúkat, hogyan játszanak. A meccs után együtt sétáltak vissza a Griffendél-toronyba. Még beszélgettek egy keveset a klubhelyiségben, majd két irányba elindultak a lépcsőn. - fiúk a fiúkhoz, lányok a lányokhoz.

Elalvás előtt Harry még jól a fejébe véste - nem szó szerint =) -, hogy holnap hamarabb felkel és nyugisan odaér az órára, majd kis idő után elnyomta az álom.

S már csak a szuszogásukat és Ron néhai horkantásait lehetett hallani. Várjunk csak, még hallok valamit. Mintha egy vérfarkas vonyítana. A hangok a Tiltott Rengeteg felől jönnek. Talán Lupin az? Mondjuk mit keresne ő itt? Ki tudja? Ez már egy másik történet lenne!!! =)

                                                                            VÉGE

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

válasz

(szerki, 2009.07.27 12:43)

Mégegyszer kösziiiiiii!

RE:...

(csasa94, 2009.07.27 12:40)

Tényleg nem olvastam, suliban sem, de jó pedig! :)

...re

(szerki, 2009.07.27 12:35)

Még nem olvastad? sztem igen, vagy nem tudom. lehet nem volt kedved suliba elolvasni mikor meghallottad h HP...XD köszi, örülök hogy tetszik! köszi a kritikát!
ja és igen, Kata volt az első aki elolvasta

...

(csasa94, 2009.07.27 12:29)

Hmmm, ezt még nem olvastam, de tök jó lett! :) Kata olvasta már?